De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

GEZOCHT: foto’s voor de Herdenking

toegevoegd op

Geef verkeersslachtoffers een gezicht!

Op zondag 19 november 2017 herdenken we de verkeersslachtoffers tijdens de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers. We willen zo veel mogelijk dodelijke verkeersslachtoffers een gezicht geven. We zijn daarom op zoek naar foto’s en het verhaal. 

Ieder jaar overlijden er meer dan 600 mensen in het verkeer. Dode 1, dode 2, dode 3…. dode 600. Maar dit zijn geen nummers! Dit zijn kinderen, jongens, meisjes, tieners, tantes, ooms, opa’s, oma’s, moeders, vaders, vrienden, collega’s, vage kennissen, vriendjes, zoons, dochters, broers, zussen, klasgenootjes, sportmaatjes, nichtjes, neefjes. Stuk voor stuk mensen waar heel veel van gehouden wordt. Nog steeds. Ze kunnen niet gemist worden.

Dit jaar willen we nog meer slachtoffers een gezicht geven. Want door slachtoffers een gezicht te geven, geven we ze ook een stem!! Een stem waarvan wij hopen dat de regering wakker wordt en eindelijk eens de mensen ziet achter het getal 600! Een stem waarvan we hopen dat mensen wakker worden en zich beter gaan gedragen in het verkeer, zodat een dode een dode kan voorkomen.

Daarom doen wij een oproep voor foto’s. We vragen foto’s van slachtoffers met hun geboortedatum en sterfdatum en een korte omschrijving wat er gebeurd is. Geef daarbij ook aan waar we de foto voor mogen gebruiken: alleen tijdens de herdenking als geprinte foto, ook op de website, ook op Facebook. Stuur een mail naar herdenking@verkeersslachtoffers.nl. Ook verkeersslachtoffers van jaren geleden kunnen worden ingebracht.

Op de herdenking op zondag 19 november 2017 staan we bij ieder slachtoffer stil en herdenken we samen, want ze mogen niet vergeten worden. Uiteraard kan een ieder die wil de herdenking bijwonen. Daarvoor hoef je geen lid van onze Vereniging te zijn. Binnenkort publiceren we meer informatie over de locatie en het tijdstip.

Over de Vereniging Verkeersslachtoffers
De Vereniging Verkeersslachtoffers werd op 3 juli 1995 opgericht om als spreekbuis en platform te gaan fungeren voor al diegenen die met de gevolgen van een ernstig verkeersongeval te maken hebben gekregen.

Bij onze Vereniging staat het ‘omzien’ naar deze groepen van slachtoffers centraal, waarbij wij oog hebben voor en een luisterend oor willen bieden aan hen die hetzij direct hetzij indirect betrokken zijn geraakt/geweest bij een ongeval en daar op enigerlei wijze letsel of leed van ondervinden.

De Vereniging  wil in de  eerste  plaats  de anonieme verkeersslachtoffers een gezicht en een stem geven.

De Vereniging wil dit  tot uitdrukking brengen door namens alle verkeersslachtoffers naar buiten toe op te treden als spreekbuis, zowel naar de samenleving  alsmede naar de landelijke  en regionale politiek toe.

De Vereniging  heeft zich tevens ten doel  gesteld als  belangenvereniging een platform te zijn voor alle groepen van verkeersslachtoffers.

De Vereniging Verkeersslachtoffers wil ook een bron van informatie zijn voor de grote groep van betrokkenen van een verkeersongeval alsmede voor belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de problematiek van de gevolgen van een verkeersongeval.

Herdenking
De Vereniging Verkeersslachtoffers organiseert ieder jaar in november een Herdenking. Dit initiatief gaat uit van de internationale organisatie FEVR (Fédération Européenne des Victimes de la Route). Dat betekent, dat alle aangesloten landen hun verkeersslachtoffers herdenken op dezelfde dag! Ook in Nederland.

Lid worden?
Mocht u na het lezen van de informatie op deze website belangstelling hebben om lid van de Vereniging Verkeersslachtoffers te worden, dan vindt u hier meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden.

Steun
Een Vereniging als de VVS kan, het is helaas niet anders, niet bestaan zonder giften en/of donaties. Bijdragen uit de samenleving zijn dan ook van harte welkom. Klik hier om een eenmalige donatie te doen.