De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

Uitnodiging voor de Herdenking Verkeersslachtoffers op 19 november

toegevoegd op

“Omgaan met een veranderd leven!”

NATIONALE HERDENKING VERKEERSSLACHTOFFERS

Zondag 19 november 2017 (14:00 – 16:00 uur)
Zaal open vanaf 13:30 uur

In Zalencentrum “Huis het Bosch” te Lexmond

Geachte heer / mevrouw,

Hierbij nodigen wij u uit voor de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers 2017. Deze vindt plaats op zondag 19 november 2017 in Zalencentrum “Huis het Bosch” te Lexmond. De Herdenking Verkeersslachtoffers is bedoeld voor nabestaanden, overlevende verkeersslachtoffers, familie, vrienden en belangstellenden. De toegang is gratis.
Het programma van de Herdenking Verkeersslachtoffers ziet u ook op onze website.

Omgaan met een veranderd leven!
Het thema voor de Herdenking 2017 luidt: “Omgaan met een veranderd leven!”. De titel van dit thema is niet zomaar gekozen. De kleinste verwonding tot het ergste wat iemand kan overkomen, een voortijdige dood, brengt bij iedere betrokkene veranderingen met zich mee, soms klein maar vaak enorm en blijvend. De kwaliteit van het leven is om die reden in één klap anders geworden en ieder slachtoffer vraagt zich af, hoe zijn/haar toekomst er uit zal zien. Dit geldt zowel voor een verkeersslachtoffer als ook voor een nabestaande. De Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) wil met het thema van de Herdenking 2017 tot uitdrukking brengen dat wij een Vereniging zijn waarin we ons bewust zijn van de impact van een verkeersongeval. We plaatsen het slachtoffer in het middelpunt en we hebben oog voor elkanders leed.

De Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers 2017 in Lexmond biedt nabestaanden en slachtoffers, familieleden, vrienden en belangstellenden gelegenheid om stil te staan bij de slachtoffers van het verkeer.

Slachtoffers een gezicht geven
Als u uw gevoelens wilt uiten of wilt delen met lotgenoten door het meebrengen van een foto van uw dierbare of middels bloemen, dan wordt u daartoe van harte uitgenodigd. Ook foto’s van berm-monumenten of gedichten kunnen worden geplaatst op de speciale tafels, die wij ook dit jaar hiervoor inrichten. Wij vragen u er voor te zorgen, dat de foto’s ingelijst zijn en zelfstandig kunnen staan. Tevens roepen wij nabestaanden van – tot nu toe – anonieme verkeersslachtoffers op om een foto van hun overleden dierbare naar ons te sturen, zodat wij alle verkeersslachtoffers een gezicht kunnen geven. Zie hiervoor de bijgevoegde bijlage “Geef dodelijke verkeersslachtoffers een gezicht”.

De bloemen worden na afloop van de herdenking aangeboden aan revalidatiecentra en ziekenhuizen. Als u een instelling hiervoor wilt aanmelden, dan graag een berichtje via info@verkeersslachtoffers.nl .

Adres gegevens van Huis het Bosch: Nieuwe Rijksweg 6 4128 BN Lexmond

Bereikbaarheid met de auto en met Openbaar Vervoer
Zalencentrum “Huis het Bosch” is goed bereikbaar met de auto. Lexmond ligt in het midden van het land en heeft een eigen afrit aan de A27.  “Huis het Bosch” ligt op circa 800 meter vanaf de snelweg A27. Ook de A2 is niet ver, in 3 km staat u bij de op- en afrit Vianen. Er is ruime gratis parkeergelegenheid bij “Huis het Bosch”. Met het Openbaar Vervoer reist u vanaf station Utrecht (bushalte CS Jaarbeurszijde, platform C2) met Arriva bus 81 richting Gorinchem Station. U stapt uit bij bushalte De Laak in Lexmond, waarna u na 2 minuten lopen aankomt bij “Huis het Bosch”.

Herdenkingsuitgave 2017
Zoals u gewend bent van de Vereniging Verkeersslachtoffers, wordt er na de Herdenking een Herdenkingsboekje 2017 gemaakt, waarin alle toespraken en bijdragen van de Herdenking Verkeersslachtoffers 2017 worden opgenomen. Dit Herdenkingsboekje zal na de Herdenking te vinden zijn op de website van de vereniging www.verkeersslachtoffers.nl .

Wij hopen u op 19 november te mogen begroeten bij de Herdenking Verkeersslachtoffers 2017 in Lexmond,

Met een hartelijke groet, namens de Vereniging Verkeersslachtoffers,

Caroline Reindl Voorzitter