De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

Over de Herdenking 2016

Een impressie van de Herdenking Verkeersslachtoffers 2015

Zoals ieder jaar organiseerde de Vereniging Verkeersslachtoffers op de derde zondag in november een herdenking voor verkeersslachtoffers, die jaarlijks vallen in het verkeer. In 2016 voor de 21e keer. De wereldwijde herdenking is bedoeld voor nabestaanden van verkeersslachtoffers, die overlijden ten gevolge van het ongeval, maar ook voor verkeersslachtoffers, die het overleven maar aan een verkeersongeval vaak blijvend letsel overhouden. Het thema van deze herdenking luidde “Aandacht voor verkeersslachtoffers!”. Want hoe moet je verder, als je iemand verloren hebt of als je de rest van je leven gehandicapt blijft? We moeten oog hebben voor het leed, dat het verkeer ons jaarlijks berokkent. En het slachtoffer moet voor ons allemaal in het middelpunt staan. Want het kan ieder van ons overkomen!

De Herdenking Verkeersslachtoffers 2016 vond plaats in het Conferentiecentrum Mennorode in Elspeet, in de duurzame zaal “De Luwte”. Het was een mooie en waardige herdenking. Met mooie toespraken van de heer dr. Paul Hustinx, chirurg en traumatoloog in het Zuyderland Ziekenhuis in Limburg en van de heer T.B. Bouwman, adviseur van onze vereniging, die vertelde over de ontwikkelingen rond het Zwartboek. Maar er waren ook aangrijpende verhalen van Anneke Hesterman, die haar dochter Laura verloor in het verkeer, van aspirant-bestuurslid Monetta Wuring, die jonge verkeersslachtoffers begeleidt en daar over vertelde en van bestuurslid Nelly Vollebregt, die het gedicht “Stil zijn” van Marinus van den Berg voordroeg.

Tussen de toespraken door en na de twee minuten stilte was er prachtige muziek van het gitaarduo Marlot Hendriks en Koen Hutten. Ook een aantal officiële instanties betuigden hun medeleven door het aanbieden van prachtige bloemstukken. Die bloemstukken werden na afloop van de herdenking aangeboden aan ziekenhuizen en revalidatiecentra, waar veel verkeersslachtoffers terechtkomen na een verkeersongeluk.

Met deze herdenking krijgen verkeersslachtoffers een gezicht en een stem!