De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

2,5 jaar na het afschieten van alcoholslot

toegevoegd op

Alweer zijn er onschuldige slachtoffers gevallen (ditmaal in Zeeland) door drankmisbruik in het verkeer. Het is inmiddels 2,5 jaar geleden dat het ‘alcoholslot’ door de Raad van State is ‘afgeschoten’ en ondanks toezeggingen van Justitie & Veiligheid dat er ‘snel’ een opvolger zou komen is dat nog steeds niet gebeurd en is er -voor zover onze informatie reikt- zelfs geen zicht op een opvolger. Naast het feit dat we de argumentatie voor het ‘afschieten’ al meerdere malen weerlegd hebben en dat het opgelegd kunnen krijgen van een ‘alcoholslot’ een sterk preventieve werking heeft, vinden wij deze lakse houding van J&V en van de Tweede Kamer uiterst laakbaar, want we hebben het wel over mensenlevens! Dit verhoogt ons vertrouwen in andere toezeggingen van J&V uiteraard niet (zoals de aanpak van verkeershufters) waarbij wij ook al jaren aan het lijntje worden gehouden.