De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

Korte impressie van de Herdenking Verkeersslachtoffers 2017

toegevoegd op

Op 19 november 2017 werd de jaarlijkse Herdenking Verkeersslachtoffers voor de 22e keer gehouden, ditmaal in Lexmond in de provincie Zuid-Holland. Professor dr. A. Pemberton, victimoloog (expert op het gebied van slachtoffers) en directeur van het onderzoeksinstituut Intervict van de universiteit van Tilburg sprak over de gevolgen voor slachtoffers en de heer M. van Middelkoop, wethouder verkeersveiligheid van de gemeente Zederik, waar de Herdenking plaatsvond, sprak over de maatregelen die genomen worden om “doel nul” te bereiken. Daarnaast waren bijdragen te beluisteren van een nabestaande en van een verkeersslachtoffer, die het verkeersongeluk overleefde, een ongeval waarvan de veroorzaker ook als slachtoffer beschouwd kan worden.

Zoals gebruikelijk werden namen genoemd en foto’s getoond van omgekomen slachtoffers, die ter herdenking door hun naaste omgeving waren opgegeven. Het geheel werd stemmig muzikaal omlijst door het gitaarduo Koen Hutten en Marlot Hendriks.

Kortom, we kunnen terugkijken op een waardige, mooie Herdenking Verkeersslachtoffers. Inmiddels is het Herdenkingsboekje van deze Herdenking Verkeersslachtoffers op deze website gepubliceerd. In dit boekje staan alle toespraken van en bijdragen aan deze Herdenking vermeld.