De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

Herdenkingsboekje 2017 online

toegevoegd op

Op 19 november 2017 werd de jaarlijkse Herdenking Verkeersslachtoffers voor de 22e keer gehouden, ditmaal in Lexmond in de provincie Zuid-Holland. Professor dr. A. Pemberton, victimoloog (expert op het gebied van slachtoffers) en directeur van het onderzoeksinstituut Intervict van de universiteit van Tilburg sprak over de gevolgen voor slachtoffers.

De heer M. van Middelkoop, wethouder verkeersveiligheid van de gemeente Zederik, waar de Herdenking plaatsvond, sprak over de maatregelen die genomen worden om “doel nul” te bereiken. Daarnaast waren bijdragen te beluisteren van een nabestaande en van een verkeersslachtoffer, die het verkeersongeluk overleefde, een ongeval waarvan de veroorzaker ook als slachtoffer beschouwd kan worden.

U kunt het boekje hier al pdf downloaden.