De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

De toekomst van zelfdenkende voertuigen

toegevoegd op

Er is heel wat te doen over zelfrijdende auto’s, maar het artikel van Nieuwsuur schrijft een interessant artikel over de toekomst en zelfrijdende auto’s, inclusief video.

“De ongelukken met de auto van Uber en eerder met die van Tesla roepen vragen op over de veiligheid. Toch lijkt daar onder experts wel een zekere consensus over te zijn: een autonome auto is sowieso veiliger dan een gemiddelde bestuurder. Dit om de eenvoudige reden dat zo’n systeem altijd oplet en nooit te hard rijdt. “Daar wordt een groot deel van de ongelukken door mensen veroorzaakt”, zegt Dubbelman van de TU Eindhoven. Een groter vraagstuk en waar het antwoord minder zeker van is, is wanneer we de zelfrijdende op grote schaal zullen zien op de weg. De meningen lopen daar nogal over uiteen.”

Lees het volledige artikel op de website van de NOS.