De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

Nationale Herdenking Verkeerslachtoffers 2018 | 18 november 2018

toegevoegd op

Op zondag 18 november 2018 vindt de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers 2018 plaats. De Herdenking is in de Panoramazaal van de Achmeatoren in Leeuwarden. De VVS is door de ROF (regionaal orgaan verkeersveiligheid Fryslân) uitgenodigd om de Herdenking in Leeuwarden te houden in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

Het thema “Met lege handen”
De titel van dit thema is niet zomaar gekozen, maar verwijst naar het gevoel van verkeersslachtoffers met lege handen te staan. Nabestaanden voelen dit letterlijk: de voortijdige dood van een dierbare geeft een gevoel van verbijstering en onmacht. In de familiekring, vriendenkring is een lege plek die door niemand ingenomen kan worden. Je blijft achter met de vraag waarom? Het antwoord blijft achterwege en je voelt dit als met lege handen staan.

Het laatste nieuws over de Herdenking vindt u hier.