De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

diepe verslagenheid…

toegevoegd op

De cijfers die het CBS vandaag publiceert zorgen voor ,,diepe verslagenheid” bij Nelly Vollebregt, voorzitter van de Vereniging Verkeersslachtoffers. ,,Maak je daar eens een voorstelling van: 678 doden. Dat is het aantal inwoners van een klein dorp dat in één keer wordt weggevaagd. Dat is niet te bevatten en onacceptabel. Dit moet stoppen en wel direct, want de kans om verkeersslachtoffer te worden in Nederland neemt onverantwoorde vormen aan.” 

Voormalig verkeersofficier Koos Spee ziet met lede ogen aan hoe het fout gaat met de verkeersveiligheid in ons land. ,,Het is hier een eldorado voor mensen die de regels aan hun laars lappen. Omdat ze weten dat de kans op een bon tegenwoordig te verwaarlozen is omdat de politie vaak in geen velden of wegen te bekennen is. Dat móet dus anders en het is aan politiek Den Haag om daar voor te zorgen.”

,,Keihard handhaven en weggebruikers de indruk geven dat ze ieder moment gepakt kunnen worden voor te hard rijden, bellen of appen achter het stuur en met drank op rijden. Alleen dan kun je verkeershufters pakken en het aantal slachtoffers terugdringen.” ,,Wij waren zo ongeveer het veiligste land van Europa met de minste verkeersslachtoffers, maar waar je in de landen om ons heen de cijfers ziet dalen daar stijgen ze bij ons. En niet een beetje maar explosief tot 678 doden. Dat mogen we niet accepteren en afdoen met het aankondigen van een onderzoek zus of zo, maar door direct in te grijpen, want verkeersdelicten moet je gewoon behandelen als criminaliteit,  bepleit Spee.