https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4731176/verkeersdeskundigen-waarschuwen-zorg-dat-appverbod-zin-heeft

Verbod app’en op de fiets komt er aan, hoe zit het met controle hierop?

toegevoegd op

Nu, een maand voor de invoering van het verbod, geeft de politie aan dat er geen extra controles komen en dat de politiecapaciteit ook niet wordt vergroot. De handhaving wordt onderdeel van de dagelijkse routine en surveillance. Of het verbod daarmee de prioriteit krijgt die verkeersdeskundigen en de Vereniging Verkeersslachtoffers hopen, is de vraag. 

“Als blijkt dat er over een half jaar nauwelijks bekeuringen zijn uitgedeeld, gaat er geen waarschuwende werking vanuit. Dan heb je de plank misgeslagen”, zegt Nelly Vollebregt, voorzitter van de Vereniging Verkeersslachtoffers, die wel voorstander is van het verbod. De toezegging dat de politie het verbod meeneemt in de dagelijkse surveillance, noemt ze een ‘lege letter’.

Ook Vollebregt van Vereniging Verkeersslachtoffers ziet meer in zogenoemde prikacties: op onverwachte plekken en dagen controles uitvoeren. “Dat kun je af en toe doen, met enige regelmaat. Mensen die zijn gepakt, zeggen dat in hun omgeving. Dat helpt, dan boek je resultaat.”

Volledig artikel op bron https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4731176/verkeersdeskundigen-waarschuwen-zorg-dat-appverbod-zin-heeft