De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

wederom teleurstellend vonnis verkeersmisdrijf

toegevoegd op

Met grote teleurstelling heeft de Vereniging Verkeersslachtoffers kennis genomen van het vonnis betreffende de zeer ernstige aanrijding in Zeeland, waarbij een man en zijn zoontje zwaar gewond zijn geraakt en blijvend letsel en hersenschade hebben opgelopen. Wij vinden een onvoorwaardelijke straf van 2 jaar in geen verhouding staan tot de aangerichte ellende, waarbij twee levens in feite geruïneerd zijn, temeer daar het ook een kind betreft, wiens mogelijkheden in het leven sterk zijn verminderd.

Omdat hier geen sprake is van een ‘ongeval’, maar van een verkeersmisdrijf (te hard en ‘onder invloed’ rijden) EN de bestuurder al eerder voor rijden onder invloed was veroordeeld is, is hier ook nog eens sprake van recidive. Maar met veel ‘dank’ aan de Hoge Raad, die doelbewust het wetsartikel over ‘roekeloos rijgedrag’ heeft kaltgestelt kon deze bestuurder niet voor roekeloosheid worden veroordeeld.

Door dit soort milde vonnissen wordt de preventieve werking van het strafrecht op wangedrag op de weg minimaal en zijn dus ‘behulpzaam’ om de stijging van het aantal slachtoffers op de weg te bevorderen.https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHSHE:2019:2075&showbutton=true