De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

Interview in De Telegraaf

toegevoegd op

Een fractie van een seconde kan je leven volledig op zijn kop zetten. Even niet opletten, een verkeerde inschatting maken of overmoedig zijn, kan rampzalige gevolgen hebben. Zeker in het verkeer, waar een fout onverbiddelijk wordt afgestraft en (mede)weggebruikers dat met de dood of ernstige verwondingen moeten bekopen.

„Je zit dan met je handen in het haar en weet niet waar je het moet zoeken”, zegt voorzitter Nelly Vollebregt van de Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS). „Je kunt vaak niet meer functioneren zoals je altijd deed. Maar ook mentaal en financieel kan een ongeluk gevolgen hebben waar je nooit bij hebt stilgestaan. Pas als het je overkomt, weet je wat een ramp een ongeval is. Het is niet alleen de fysieke klap die je krijgt, ook de nasleep maakt je moedeloos. Want als slachtoffer word je soms door instanties behandeld als dader…”

https://www.telegraaf.nl/nieuws/234113158/onverantwoord-gedrag-hard-aanpakken