De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

Verlaging maximum snelheid is geen ‘rotmaatregel’

toegevoegd op

“De Vereniging Verkeersslachtoffers vindt het triest te moeten constateren dat noch de hoge aantallen slachtoffers met de daarbij optredende schade, noch de uitvoering van het ‘Urgenda’ vonnis tot een verlaging van de snelheden in het verkeer aanleiding heeft gegeven.

Dat de regering nu per 1/1/2020 100 km/h op de snelwegen gaat invoeren juichen wij toe. Deze maatregel gaat levens redden en vele ongelukken en aanrijdingen met gewonden en schade voorkomen…

Wij keuren het vrijgeven van de snelheid tot 130 km/h gedurende de avond en nacht af omdat gedurende de donkere uren juist meer aanrijdingen ontstaan, zeker als de snelheidsverschillen hoog zijn, de geluidsoverlast voor de omwonenden hoog blijft en de lappendeken van verschillende snelheden intact blijft. Het zou veel beter zijn voor mens en milieu om de 100 km/h gedurende de gehele dag in te voeren.”