De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

Het verhaal van…

Het verhaal van… Jetty

Hij een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!! Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

Lees het hele verhaal…

Het verhaal van… Anneke

Ik zag op mijn mobiel dat ik wel 12 oproepen had gemist en dan ineens mijn zoon Marco aan de telefoon. “Mam, Laura heeft een auto-ongeluk gehad, zij ligt in het ziekenhuis op de intensive care”. Op dat moment stond mijn leven stil, angst en ongeloof, dit kon toch niet waar zijn, Laura een auto ongeluk zij had al zoveel meegemaakt in haar jonge leven. Hoe heeft dit zo gruwelijk mis kunnen gaan.

Lees het hele verhaal…

Het verhaal van… Josje

Wat duurt het lang, waar blijft hij toch? Ik sta in de centrale hal van het Amstelstation. Om mij heen bewegen mensen zich van perron naar perron, lopen langs me de hal uit naar buiten en anderen passeren me naar binnen, een vlaag ijskoude wind met zich meenemend.

Lees het hele verhaal…

Het verhaal van… Caroline Reindl

Het gebeurde op 8 januari 1990. Dat lijkt al heel lang geleden, maar zo’n ongeluk bepaalt wel de rest van je leven! In een bocht op de snelweg (de A9), raakte een vrachtwagen op de andere weghelft de macht over het stuur kwijt en kwam over de vangrail. Daarna kantelde hij op mijn auto.

Lees het hele verhaal…

 

Het verhaal van… Nelly Vollebregt

Lees het aangrijpende verhaal van een van onze bestuurders Nelly Vollebregt. Nelly werd in augustus 2012, zittend op haar racefiets, frontaal gepakt door een (jonge) automobilist, die rijdend op een zeer smalle Dijkweg, met zijn telefoon bezig was, waardoor hij haar met te hoge snelheid niet heeft opgemerkt.

Lees het hele verhaal…

 

Wibbo Haan

Klik hier http://www.youtube.com/watch?v=5eSwwJQ444M

Wibbo is lid van de vvs.  In dit videofilmpje vertelt Wibbo hoe hij de gevolgen van zijn auto ongeluk verwerkt heeft en wat je kunt bereiken door niet op te geven.

 

Marloes van Zoelen

Klik hier op www.marloesvanzoelen.nl

Marloes blogt en twittert over lichtpuntjes, over de kleine dingen die het leven mooi maken. Het helpt haar om te gaan met  hersenletsel en het overlijden van haar man. Hoe zwart het leven ook lijkt, er zijn altijd lichtpuntjes. Dat is haar motto.

Zij heeft een mooie blog gemaakt. De moeite waard om hier eens een kijkje te gaan nemen.