Afdrukken
Categorie: hulp bij
Hits: 360

Een verkeersongeval- of misdrijf kan ingrijpende gevolgen hebben. Als slachtoffer/nabestaande kun je achterblijven met allerlei vragen. Contact met de ander kan beide partijen helpen om te gaan met de gevolgen. Professionele bemiddelaars van Perspectief Herstelbemiddeling begeleiden dit contact op zorgvuldige wijze.

Bemiddeling na een verkeersongeval is er voor slachtoffers, nabestaanden en veroorzakers maar ook voor getuigen. Ieder van hen kan de bemiddeling starten. Een belangrijk kenmerk van herstelbemiddeling is dat de betrokkenen via een bemiddelaar met elkaar in contact komen en zo een stap zetten in hun herstel. Vaak hebben slachtoffers of nabestaanden vragen aan de veroorzaker. Bijvoorbeeld over wat er is gebeurd. Slachtoffers kunnen vertellen hoe het na het ongeval met hen verder is gegaan. Een professionele bemiddelaar van Perspectief begeleidt het contact, en bereidt dit zorgvuldig en afzonderlijk met elke deelnemer voor. Vrijwilligheid en vertrouwelijkheid staan voorop. Lees op onze website meer over hoe herstelbemiddeling werkt en kan bijdragen aan herstel.

Monique sprak met de veroorzaker van het ongeval waarbij haar twee kinderen omkwamen: “Dankzij de bemiddelaar kijken wij terug op een open en eerlijk gesprek. De behoefte om de veroorzaker te spreken is nu vervuld en dit scheelt een hoop negatieve energie.”

www.perpectiefherstelbemiddeling.nl / 030 – 234 0045 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.