De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

Jaarlijkse Herdenking Verkeersslachtoffers

Jaarlijks wordt er wereldwijd op de derde zondag van November een herdenking georganiseerd. Dit initiatief gaat uit van de internationale organisatie FEVR (Fédération Européenne des Victimes de la Route). Dat betekent, dat alle aangesloten landen hun verkeersslachtoffers herdenken op dezelfde dag! Ook in Nederland.  In 2019 is dit op 17 november.

De afgelopen herdenking was op zondag 18 november 2018 in Leeuwarden. Dit is de 23e keer dat deze herdenking plaats heeft gevonden. Met deze herdenking krijgen verkeersslachtoffers een gezicht en een stem!

Het thema “Met lege handen”
De titel van dit thema is niet zomaar gekozen, maar verwijst naar het gevoel van verkeersslachtoffers met lege handen te staan. Nabestaanden voelen dit letterlijk: de voortijdige dood van een dierbare geeft een gevoel van verbijstering en onmacht. In de familiekring, vriendenkring is een lege plek die door niemand ingenomen kan worden. Je blijft achter met de vraag waarom? Het antwoord blijft achterwege en je voelt dit als met lege handen staan.

Download hier het programma van de Herdenking 2018
Download hier de uitnodiging voor de Herdenking Verkeersslachtoffers 2018

Herdenkingsboekje
Ieder jaar maken we een herdenkingsboekje. Hieronder kunt u de Herdenkingsboekjes van de afgelopen jaren downloaden.

Herdenkingsboekje 2018
Herdenkingsboekje 2017

U kunt hier meer informatie lezen over de FEVR.