Afdrukken
Categorie: Nieuws
Hits: 164

Ieder jaar voert Veilig Verkeer Nederland campagne om mensen bewust te maken van het feit dat de scholen weer begonnen zijn. Deze campagne ondersteunt Verenging Verkeersslachtoffers natuurlijk van harte!

Veilig Verkeer Nederland lanceert dit haar de nieuwe ‘Meedoen is makkelijk’-campagne. Met de slogan “Op de fiets naar school maakt de buurt blijer.” willen zij, samen met jou, schoolomgevingen in Nederland veiliger maken. Bekijk hier de commercial die op de Nederlandse tv te zien is.

Meedoen is makkelijk
Uit recente gesprekken tussen Veilig Verkeer Nederland, scholen en gemeenten, blijkt dat verkeersdrukte rondom basisscholen op veel plekken een probleem is. Met de campagne 'Meedoen is makkelijk' vragen wij hier op een positieve manier aandacht voor. Het verzoek aan ouders is om hun kind(eren) vaker lopend of met de fiets naar school te brengen. Dit leidt namelijk tot minder verkeersdrukte bij scholen en voor kinderen specifiek ook tot meer praktijkervaring in het verkeer. Automobilisten vragen we om schoolzones zoveel mogelijk te vermijden.

 Wat jij kan doen?

Lees er meer over op de website van Veilig Verkeer Nederland.