De vereniging van en voor verkeersslachtoffers, hun partners, familie en vrienden.

Lisa Life Safer

Graag vraag ik uw aandacht voor het door Rik Werner geschreven artikel in het Duitse blad Truckstar van 14-07-2017 met betrekking tot het aantal slachtoffers n.a.v. ongevallen met de dodehoek als oorzaak welke u kunt vinden via deze link.

Via deze weg willen wij uw leden attenderen op het bestaan van de “LISA LIFE SAVER” een dodehoeksysteem wat in Nederland al sinds 2005 naar volle tevredenheid wordt opgebouwd op vrachtwagens in Nederland. Dit systeem heeft deelgenomen aan diverse Ministeriele praktijkonderzoeken in Nederland en België en is tevens getest bij de gemeente Amsterdam door Professoren van de Technische Universiteit uit Delft. Dit eenvoudige systeem kwam als beste uit het onderzoek en kan 35% van de zogenaamde “dodehoekongevallen” doen voorkomen. Op basis van berekeningen met betrekking tot de genoemde aantallen doden, gewonden en aanrijdingen in bovenstaand artikel, betekend dit dat er jaarlijks in Europa méér dan duizend doden, 12 duizend zwaar gewonden en 60 duizend aanrijdingen voorkomen kunnen worden door gebruik te maken van dit systeem. Dit systeem waarschuwt fietsers en voetgangers door extra knipperlichten en een geluidssignaal dat zij zich naast een afslaande vrachtwagen bevinden.

Inmiddels rijden er in Nederland en België , enkele duizenden vrachtwagens met dit systeem rond. Met name voertuigen die veel in de binnenstad werkzaam zijn zoals vuilniswagens, bouwvoeruigen en distributievoertuigen. Ook meerdere Gemeenten waaronder Gemeente Amsterdam heeft al haar voertuigen met dit systeem uitgerust En is zeer tevreden over de resultaten.

Voor een indruk van de werking van het systeem verwijs ik graag naar deze link.

Alwaar u een demovideo kunt bekijken van het systeem.

 

Met vriendelijke groeten,

Rob van de Moosdijk, bedenker van de LISA LIFE SAVER