Afdrukken
Categorie: Uitgelicht
Hits: 752
Excerpt: In ons Zwartboek omschrijven wij de verbetervoorstellen voor het verkeer in Nederland. Dit boek hebben we ingediend bij de Tweede Kamer. 

Zwartboek

Eind 2015 boden we ons Zwartboek aan de Tweede Kamer der Staten Generaal aan. Wij zijn teleurgesteld in het gebrek aan uitvoering van de voorstellen, die door onze Vereniging naar voren zijn gebracht. Voorstellen, die – eenmaal uitgevoerd – óók de overheid zeer veel kosten zouden besparen èn veel belangrijker: veel ongevallen zouden voorkomen.

Wij proberen ieder jaar een Appendix uit te brengen waarin de ontwikkelingen van het afgelopen jaar worden besproken. Dit doen wij nu dus voor de tweede maal. Helaas moeten wij constateren dat ook in het afgelopen jaar aan onze voorstellen om de positie van verkeersslachtoffers te verbeteren en de verkeersonveiligheid te verminderen zo goed als geen gehoor is gegeven. Dit, terwijl er voldoende redenen voor zijn, daar de ontwikkelingen van de verkeersonveiligheid helemaal de verkeerde kant uitgaan. Het aantal slachtoffers neemt toe, evenals de kostenpost voor slachtoffers en samenleving.

Appendix 

Wij ieder jaar een “Appendix” uit, waarin de ontwikkelingen van het voorgaande jaar worden gerapporteerd. In januari 2017 is de versie van 2016 uitgebracht, in januari 2018 die van 2017 en in april 2019 is versie 2018 verschenen. U kunt ze downloaden hieronder downloaden.
> De samenvatting en conclusie van 2018 leest u hier.

Downloads

> Zwartboek 2015
> Zwartboek Appendix 2016
> Zwartboek Appendix 2017
> Zwartboek Appendix 2018
Zwartboek Appendix 2019

Zoekt u een specifiek onderwerp?
> Download dan hier een overzicht van de inhoudsopgaven van het Zwartboek en alle Appendices.

STEUN ONS!

Hoe meer mensen ons steunen, hoe meer we kunnen bereiken en veranderen. Samen staan we sterker! Word daarom lid van de vereniging. Like ook onze Facebookpagina, zodat we ook online onze stem kunnen laten horen. Want hoe meer mensen we bereiken, hoe groter het effect. Samen kunnen we het verschil maken.