Alle provincies staan vandaag, 15 november 2020, op geheel eigenwijze stil bij de jaarlijske herdenking verkeersslachtoffers.

Wat is het ongelooflijk mooi dat dit thema door alle provincies breed uitgedragen wordt en onder de aandacht kan komen. Onze dank gaat uit naar een ieder die er aan heeft bij gedragen dit mogelijk te maken!

We maakten zelf ook een video voor de herdenking. Deze kunt u hier bekijken.

Provincie Fryslân - Provincie Friesland

friesland2020

Deze mooie foto is gemaakt in de Statenzaal, de roodwitte plank symbolieerd het verkeer. Politiek ambtsdrager en bloemlegster is de gedeputeerde voor Verkeer en Vervoer, Avine Fokkens-Kelder, tevens voorzitter van het ROF. Verder herken je natuurlijk de miniatuur van het beeld “De Verstomde Schreeuw” van de hand van Fokke Veurman. 
Fotograaf: afd. Communicatie provincie Fryslân

Provincie Gelderland

gelderland2020 Christianne Herdenking Verkeersslachtoffers 2149 Large

Gelders gedeputeerde Christianne van der Wal staat stil bij de slachtoffers in het verkeer. Fotograaf: provincie Gelderland. 

Provincie Drenthe

De provincie Drenthe herdacht eerder dit jaar op eigen wijze. 27 lege stoelen op het Marktplein in Emmen voor 27 verkeersslachtoffers. Bekijk hier een reportage.

Provincie Flevoland

flevoland2020 FotostudioWierd Large

Gedeputeerde J. de Reus. (Jan) van provincie Flevoland.
Tekst in foto: 15 november 2020 | Internationale dag ter herdenking van verkeersslachtoffers. Vandaag staan we stil bij de verkeersslachtoffers in de provincie Flevoland. 13 verkeersdoden en 346 ernstig gewonden in 2019. Fotograaf: ©FotostudioWierd

Provincie Groningen

herdenking verkeersslachtoffers prov Groningen

Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen) brandt een kaars om te herdenken met daarbij de mooie woorden van Merel Morre: Het slijt niet, het slijt in. 
De foto is van de fotograaf Erik Slot.

Provincie Overijssel

overijssel 2020

Provincie Overijssel brandt 57 kaarsjes voor dodelijke verkeersslachtoffers in 2019 in Overijssel en staat tevens stil bij alle andere slachtoffers die betrokken waren bij een verkeersongeval.

Provincie Utrecht

utrecht 2020

Arne Schaddelee, gedeputeerde mobiliteit van de provincie Utrecht, legt een bloemstuk bij het bord ter herdenking van de verkeersslachtoffers in de provincie Utrecht in 2019.

Provincie Zeeland

zeeland2020 2

De kranslegging bij een bermmonument door gedeputeerde van de provincie Zeeland Harry van der Maas, in aanwezigheid van een nabestaande van een Zeeuwse verkeersslachtoffer.

Provincie Zuid-Holland

ZuidHolland2020

Peter Meij, verkeersveiligheidsambassadeur Metropoolregio Rotterdam Den Haag, heeft bloemen gelegd, mede namens de provincie Zuid-Holland en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland. Met deze bloemlegging herdenken wij de verkeersslachtoffers die in Zuid-Holland zijn gevallen.

Ook de andere provincies hebben ons te kennen gegeven op eigen wijze aandacht te besteden aan de jaarlijkse herdenking. 

Verkeersveiligheid: Dat doen we samen.

 

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Alcoholslot moet een standaard veiligheidsmaatregel worden >>