Ik ben betrokken geweest bij een ongeluk

Een verkeersongeluk gaat u niet in de koude kleren zitten. Ook als u het er achteraf gezien ‘goed vanaf heeft gebracht’. Een ongeluk kan behalve schade ook lichamelijk letsel veroorzaken. Naast het lichamelijk letsel spelen emoties ook een rol. Tegelijkertijd komen er ook nog allerlei praktische en administratieve regelzaken op u af.
Ontdek welke instanties u kunnen helpen.

Wat kan ik doen een ongeluk te voorkomen? 

Steeds meer campagnes worden opgezet om het verkeer in Nederland veiliger te maken. Er is veel wat je zelf kunt doen. En het is fijn je eigen gedrag te veranderen en anderen te inspireren.
Ontdek wat u zelf kunt doen om een ongeluk te voorkomen.

Ik wil actie voeren!

Heel vaak wordt er na de dood van iemand in het verkeer, gestart met een individuele actie. Soms blijft dat klein en wordt daar maar een klein groepje mensen mee bereikt. Soms wordt de actie zo groots dat er een wetswijziging volgt, zoals bijvoorbeeld het verhaal van Tommy-Boy. Wij vinden dat iedere actie een podium moet krijgen. En deze mogelijkheid bieden we op onze site. Samen staan we sterker. Als we samen een vuist kunnen maken naar de regering, bereiken we meer! 
> Meld uw actie aan.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Alcoholslot moet een standaard veiligheidsmaatregel worden >>