Een verkeersongeval- of misdrijf kan ingrijpende gevolgen hebben. Als slachtoffer/nabestaande kun je achterblijven met allerlei vragen. Contact met de ander kan beide partijen helpen om te gaan met de gevolgen. Professionele bemiddelaars van Perspectief Herstelbemiddeling begeleiden dit contact op zorgvuldige wijze.

Bemiddeling na een verkeersongeval is er voor slachtoffers, nabestaanden en veroorzakers maar ook voor getuigen. Ieder van hen kan de bemiddeling starten. Een belangrijk kenmerk van herstelbemiddeling is dat de betrokkenen via een bemiddelaar met elkaar in contact komen en zo een stap zetten in hun herstel. Vaak hebben slachtoffers of nabestaanden vragen aan de veroorzaker. Bijvoorbeeld over wat er is gebeurd. Slachtoffers kunnen vertellen hoe het na het ongeval met hen verder is gegaan. Een professionele bemiddelaar van Perspectief begeleidt het contact, en bereidt dit zorgvuldig en afzonderlijk met elke deelnemer voor. Vrijwilligheid en vertrouwelijkheid staan voorop. Lees op onze website meer over hoe herstelbemiddeling werkt en kan bijdragen aan herstel.

Monique sprak met de veroorzaker van het ongeval waarbij haar twee kinderen omkwamen: “Dankzij de bemiddelaar kijken wij terug op een open en eerlijk gesprek. De behoefte om de veroorzaker te spreken is nu vervuld en dit scheelt een hoop negatieve energie.”

www.perpectiefherstelbemiddeling.nl / 030 – 234 0045 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Alcoholslot moet een standaard veiligheidsmaatregel worden >>