8 juli 2021 | PERSBERICHT | Tot ontzetting van de Vereniging Verkeersslachtoffers is een Rotterdamse motoragent overleden na een aanrijding met een vrachtauto, die na de aanrijding is doorgereden. Dit is het zoveelste geval van ‘doorrijden na aanrijding’, waarvoor de Nederlandse wetgeving veel te coulant is.

Niet alleen wordt het hierdoor zeer aantrekkelijk om door te rijden als de aanrijding ‘onder invloed’ heeft plaatsgevonden, maar wordt ook de positie van het slachtoffer verder benadeeld omdat medische hulp langer uitblijft en de aansprakelijkheid bemoeilijkt wordt. Wij pleiten er derhalve wederom voor om ‘doorrijden na aanrijding’ strafverhogend te maken en de bewijslast om te draaien (de doorrijder moet maar aantonen dat hij NIET onder invloed was). Het in hulpbehoevende toestand achterlaten van een slachtoffer is een volstrekt onaanvaardbare, om niet te zeggen onmenselijke, handelwijze en dient de veroorzaker zwaar te worden aangerekend.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>