Zoals ieder jaar brengen wij ook over 2022 een Appendix uit omdat het 'Zwartboek' een 'levend' document is. Ook deze Appendix kan gratis worden gedownload en mag naar believen worden verspreid. Vragen of opmerkingen kunt u via de mail richten aan de VVS met in de onderwerpregel een referte naar de Appendix 2022.

Wij hebben op 8 december 2015 het Zwartboek aangeboden aan de Tweede Kamer der Staten Generaal omdat helaas zowel de situatie van verkeersslachtoffers als die van de verkeersveiligheid bedroevend genoemd kan worden. Door jaarlijks een Appendix uit te brengen willen wij dit document “levend” houden en zo het ‘argument’ ontkrachten dat de situatie nu veel beter zou zijn dan destijds.

Tot onze diepe teleurstelling ontvangen wij dagelijks berichten over enerzijds wangedrag op de Nederlandse wegen en anderzijds de ernstige gevolgen voor slachtoffers in het verkeer.

> pdfDownload hier de Appendix 2022 
Lees meer over ons Zwartboek

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>