8 augustus 2018 | Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging Verkeersslachtoffers zijn het wachten beu en willen dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) haast maakt met haar plannen.

Ook coalitiepartij CDA maant tot actie. Eind vorig jaar kondigde Van Nieuwenhuizen aan dat ze van plan was vanaf 2019 appen op de fiets te verbieden. Maar sindsdien is er nog geen wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd. Desgevraagd acht haar woordvoerder dan ook de kans op een verbod per 2019 ’kleiner’ en durft hij „geen nieuwe datum te noemen”. Als excuus voert het ministerie aan dat „wetsvoorstellen nu eenmaal tijd kosten”. Het aantal doden op de fiets steeg het afgelopen jaar tot 206.

Lees hier het artikel in de Telegraaf.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>