8 augustus 2018 | Veilig Verkeer Nederland en de Vereniging Verkeersslachtoffers zijn het wachten beu en willen dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) haast maakt met haar plannen.

Ook coalitiepartij CDA maant tot actie. Eind vorig jaar kondigde Van Nieuwenhuizen aan dat ze van plan was vanaf 2019 appen op de fiets te verbieden. Maar sindsdien is er nog geen wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd. Desgevraagd acht haar woordvoerder dan ook de kans op een verbod per 2019 ’kleiner’ en durft hij „geen nieuwe datum te noemen”. Als excuus voert het ministerie aan dat „wetsvoorstellen nu eenmaal tijd kosten”. Het aantal doden op de fiets steeg het afgelopen jaar tot 206.

Lees hier het artikel in de Telegraaf.

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>