24 augustus 2019 | De politiek doet niks | Nelly Vollebregt voorzitter Vereniging Verkeersslachtoffers en Hans van Maanen bestuurslid stuurden een brief aan de NRC.

De politiek doet niks

De column Een dode in het verkeer: gekmakend en onsexy (17/8) van Hertzberger stelt terecht dat wangedrag in het verkeer een misdaad is. Maar erger nog is dat de politiek, die zegt het aantal slachtoffers terug wil brengen, dat niet laat zien in het beleid.

Het terugbrengen van de snelheid, samen met effectieve handhaving, is de manier om de aantallen slachtoffers te verminderen. Maar nee, de politiek verhoogt de snelheid juist naar 130. De minister stelde dat dit vijf extra doden tot gevolg zou hebben. Hoe dit te rijmen valt met ‘ieder slachtoffer is er één teveel’ is een raadsel.

Maar het gaat ook voorbij aan de 165 ziekenhuisgewonden en de honderden miljoenen schade. Maar de werkelijkheid is erger, er blijken 35 extra doden te zijn, zo’n 1.200 ziekenhuisgewonden en een miljard (!) euro schade. Je zou verwachten dat men de regel terug zou draaien, maar nee, de VVD heeft juist bedongen dat er niet getornd gaat worden aan die 130. Hoe serieus moeten we de politiek nog nemen in het licht van dit beleid? Het is onwil dat maatregelen die de verkeersonveiligheid verminderen niet worden ingevoerd.

Nelly Vollebregt voorzitter Vereniging Verkeersslachtoffers en Hans van Maanen bestuurslid

Link naar het artikel op NRC.nl. 

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>