De Vereniging Verkeersslachtoffers heeft dagelijks te maken met de gevolgen van ernstige verkeersslachtoffers, het is hartverscheurend, hoe groot het leed en het gemis is na een verkeersongeval. Wij doen de oproep aan elke verkeersdeelnemer om zich meer bewust te zijn van het eigen rijgedrag.

Zie de gemaakte fouten uit het verleden als een les naar de toekomst en spreek met jezelf af om vanaf 22 februari 2020 een bewuste verkeersdeelnemer te zijn. Elke dag. Dat betekent veiliger voor jezelf en veiliger voor je medeweggebruiker. Uiteindelijk zijn de verkeersregels voor ons aller veiligheid en niemand wil toch verder leven met de wetenschap dat je het leven van een ander geruïneerd hebt.

Als belangenbehartiger voor verkeersslachtoffers zetten wij ons al 25 jaar in om de positie van slachtoffers in het verkeer te verbeteren.

Wij danken u voor uw inzet op de weg, met elkaar kunnen we het verschil maken naar minder verkeersslachtoffers.

De Vereniging Verkeersslachtoffers

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>