De Vereniging Verkeersslachtoffers heeft dagelijks te maken met de gevolgen van ernstige verkeersslachtoffers, het is hartverscheurend, hoe groot het leed en het gemis is na een verkeersongeval. Wij doen de oproep aan elke verkeersdeelnemer om zich meer bewust te zijn van het eigen rijgedrag.

Zie de gemaakte fouten uit het verleden als een les naar de toekomst en spreek met jezelf af om vanaf 22 februari 2020 een bewuste verkeersdeelnemer te zijn. Elke dag. Dat betekent veiliger voor jezelf en veiliger voor je medeweggebruiker. Uiteindelijk zijn de verkeersregels voor ons aller veiligheid en niemand wil toch verder leven met de wetenschap dat je het leven van een ander geruïneerd hebt.

Als belangenbehartiger voor verkeersslachtoffers zetten wij ons al 25 jaar in om de positie van slachtoffers in het verkeer te verbeteren.

Wij danken u voor uw inzet op de weg, met elkaar kunnen we het verschil maken naar minder verkeersslachtoffers.

De Vereniging Verkeersslachtoffers

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>