Afgelopen dinsdag 31 maart 2020 is prof.ir. Jan Louis de Kroes, oprichter van Vereniging Verkeersslachtoffers op 96-jarige leeftijd rustig overleden.

Ons bereikte het trieste bericht dat op 31 maart prof. ir. Jan L. de Kroes is overleden. Jan de Kroes is de oprichter van de Vereniging Verkeersslachtoffers (VVS) en hij is ook de nodige jaren voorzitter geweest. Daarnaast heeft hij de VVS geïntroduceerd bij de Fédération Européenne des Victimes de la Route (FEVR), de -inmiddels wereldwijde- koepelorganisatie van slachtofferverenigingen.

> Lees hier het In Memoriam van Hans van Maanen, namens het bestuur.

AdvertentieJdK

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>