Deze website geeft per medicijn aan of je er mee mag rijden. Zorgverleners kunnen informatiemateriaal over geneesmiddelen in het verkeer downloaden.

Eén op de zes Nederlanders gebruikt één of meer medicijnen waardoor je minder goed kunt rijden.
Op deze website kun je opzoeken of jouw medicijn invloed heeft op de rijvaardigheid. De adviezen zijn gemaakt door de beroepsorganisatie van apothekers KNMP.

Je vindt op deze website alleen de medicijnen die invloed hebben op het rijden. Van nieuwe medicijnen is soms nog geen advies beschikbaar. Staat jouw medicijn niet op deze website? Lees dan de bijsluiter, of vraag het je arts of apotheker.

Ga naar de website. 

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Alcoholslot moet een standaard veiligheidsmaatregel worden >>