17 november 2019 | Vandaag is het Internationale herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers. Op 15 Juni 2014 werd de 16-jarige Nina Zweistra aangereden toen ze de Kanaalweg in Leiderdorp overstak. De dader, Mohammed M. reed met 110 kilometer per uur waar 50 was toegestaan.

Verslaggever Lian Hof van het radioprogramma Fris! (NPO Radio 1) sprak moeder Maria over deze fatale dag en wij mochten het interview op onze website publiceren. De uitzending is hieronder te beluisteren.

> Lees meer over de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers.

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Alcoholslot moet een standaard veiligheidsmaatregel worden >>