De Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Utrecht en ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum doen onderzoek naar een online rouwbehandeling. Deze behandeling is specifiek gericht op rouw na het overlijden van een dierbare door een verkeersongeval.

De behandeling bestaat uit cognitieve gedragstherapie, waarbij onder meer posttraumatische stress, verstoorde rouw en depressie klachten kunnen worden besproken met de therapeut. De behandeling volgt u online en duurt ongeveer 8 weken. Deelname is kosteloos en voor en na de behandeling vult u een vragenlijst is ten behoeve van het onderzoek.

U dient 18 jaar of ouder te zijn en een dierbare te hebben verloren door een verkeersongeval ten minste 12 maanden geleden. Aan de hand van uw antwoorden op een vragenlijst wordt vastgesteld of de behandeling voor u geschikt is. De vragenlijst kunt u invullen door hier te klikken: www.rouwnaverkeersongeval.nl. Op de website kunt u ook meer informatie vinden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Fonds Slachtofferhulp en Slachtofferhulp Nederland

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>