Ma 12 okt. 2020 heeft Kruispunt een speciale uitzending waarbij aandacht wordt gegeven aan het doorrijden na een ongeval. 

Deze zomer werd op de weg naar Marken het lichaam van de 14-jarige Tamara gevonden. De politie vermoedt dat ze is doodgereden en vervolgens achtergelaten. Het is nauwelijks voor te stellen, maar doorrijden na een ernstig ongeluk gebeurt ongeveer drie keer per dag.

In deze Kruispunt-uitzending zien we de verhalen van Veerle, Anke en Bep die vorig jaar werden aangereden en waarbij de bestuurders hen aan hun lot overlieten. Bep overleefde de klap niet en de veroorzaker werd nooit gevonden. Haar zoon Ger: “Hoe kan iemand nu al meer dan een jaar rondrijden met de wetenschap dat hij de dood van mijn moeder op zijn geweten heeft?”

Anke herstelde en zocht met haar dochter Anette de doorrijder in de gevangenis op. “Hij zat gebogen en schaamde zich. Hij zei dat het hem speet.”

Veerle is ook op de weg terug. Ze wil anderen bewust maken van de impact van een dergelijk ongeluk en zet zich in voor Veilig Verkeer Nederland. “De bestuurder liet me hulpeloos achter. Lang heb ik me afgevraagd: was ik dan helemaal niks waard?”

Kruispunt: De dader reed door is te zien op maandag 12 oktober om 22.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. Ga naar de website van kro ncrv.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>