Normaliter organiseren we ieder jaar op de derde zondag van november de jaarlijkse herdenking vekeersslachtoffers. Voor het eerst in 25 jaar, kunnen we geen fysieke bijeenkomst organiseren. 

Wel heeft de Vereniging Verkeersslachtoffers, zich laten inspireren, om op de wereldwijde herdenkingsdag, passend in deze tijd, aandacht te geven, aan dit belangrijke moment om in verbondenheid stil te staan bij de vele verkeersslachtoffers en nabestaanden in Nederland.

Thema Herdenking: Verkeersveiligheid: Dat doen we samen.

Vanaf zondag 15 november a.s. The world Day of Remembrance for Road Traffic Victims, nodigen wij belangstellenden uit, de uitgebreide VVS boodschap in film hieronder te bekijken. Een terugblik op eerdere herdenkingen vindt u hier.

Daarnaast hebben we veel ceremoniële bijdragen van Provincies in Nederland ontvangen. Deze zijn via deze link te bekijken.

Ook roepen we iedereen op om vrijdag 15 november 2020 een brandende kaars voor het raam te plaatsen om zo symbolisch de verkeersslachtoffers te herdenken.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>