4 mei 2021 | Door: Hans van Maanen | Zoals ieder jaar brengt de Vereniging Verkeersslachtoffers ook ditmaal een Appendix uit van het Zwartboek, nu dus over 2020. Hierin worden weer een aantal misstanden aan de kaak gesteld, zowel op het gebied van handhaving, strafrechtelijke en civielrechtelijke afwikkeling en letselschade. Wat betreft dat laatste was het (eindelijk) uitkomen van het rapport door de Universiteit Utrecht een belangrijk wapenfeit, maar wij zijn het met een aantal conclusies niet eens.

Dit wordt, mede aan de hand van de casus-Jetty in de Appendix 2020 verder toegelicht, dit is eigenlijk ‘verplichte kost’ voor een ieder die zich hiermee bezighoudt. Want de wijze, waarop (een aantal) verzekeringsmaatschappijen slachtoffers behandelt verdient, vriendelijk gezegd, geen schoonheidsprijs. Wij blijven er dan ook voor pleiten dat de wetgeving op dit punt wordt aangepast en veel minder slachtoffervijandig wordt dan zij nu is en dat er termijnen gesteld dienen te worden om het eindeloze rekken, een beproefde tactiek van verzekeringsmaatschappijen, te beperken.

Kortom, weer veel interessante zaken die aan de orde worden gesteld. Zodra de Appendix 2020 helemaal klaar is, zal deze op onze website weer gratis te downloaden zijn. Wij verwachten dat dit binnen een aantal weken gerealiseerd zal zijn, dit zal via de mail worden bekend gemaakt en U kunt altijd zelf op onze website kijken.

Wij zijn heel blij met de actie van één van onze leden, die allerlei berichten verzamelt betreffende de verkeersonveiligheid en deze doorstuurt als stof voor de Appendices. Maar iedereen mag interessante informatie, die van nut kan zijn voor de Appendices, doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we ook weer over 2021 een Appendix kunnen maken, waarin we allerlei misstanden aan de kaak stellen in de hoop dat door de constante druk er verbetering in de situatie komt. Want het hoge peil van de verkeersonveiligheid is en blijft volstrekt onacceptabel.

Ontdek hier ons Zwartboek.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>