29 juni 2021 | De doelstelling die de EU zich had opgelegd was om het aantal verkeersdoden in 2020 te hebben gehalveerd. Griekenland en Portugal wisten die doelstelling te halen, met een daling van 54% respectievelijk 51%. Nederland realiseerde de kleinste daling: 5%. Dit schrijft de ETSC in haar 15e uitgave van het jaarlijkse rapport Ranking EU progress on road safety.

Het lagere aantal verkeersdoden in 2020 is volgens de European Transport Safety Council (ETSC) hoogstwaarschijnlijk toe te schrijven aan de coronacrisis, waardoor er minder werd gereisd. Voorlopig staat het aantal verkeersdoden voor 2020 op 18.844 in de EU (2019: 22.776). Kroatië, Spanje, België, Slovenië, Italië, Litouwen, Bulgarije, Denemarken, Oostenrijk en Hongarije behaalden een daling boven het EU-gemiddelde van 37%, terwijl andere landen in mindere mate vooruitgang boekten. De minste progressie werd de afgelopen 10 jaar geboekt door Nederland (-5%), gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (-14%).

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>