Bij elk krantenbericht wat melding maakt van een tragisch verkeersongeval, realiseren wij ons onvoldoende dat er een groot menselijk drama, met intens leed voor slachtoffers en nabestaanden schuil gaat achter het vaak beknopte nieuwsbericht. U kunt zich voorstellen, bij 610 verkeersdoden en ruim 21.000 ernstig verkeersgewonden per jaar, dat de Vereniging Verkeersslachtoffers, deze dramatische gebeurtenissen, van dichtbij volgt om vervolgens betrokkenen te begeleiden in de periode, waarin het leven in luttele seconden (desastreus en vaak levenslang) veranderd. De effectiviteit naar een bewuster en veiliger verkeersgedrag zou evident verbeteren, bij het verrijken van kennis wat een verkeersongeval doet met verkeersslachtoffers en hun omgeving.shanasafe

Onderstaand delen wij de persoonlijke beschrijving van de ouders/nabestaanden van het verkeersongeval op 4 maart jl. en de aankondiging van een benefietconcert op 25 september a.s. --met de oproep voor een bewuster en veiliger verkeersgedrag voor vandaag en elke daaropvolgende dag en nacht--.

Shana Safe

Een benefietconcert. Waarom?

Op 4 maart zorgt een telefoontje vanuit de politie ervoor dat ons leven op de kop komt te staan, zeg maar rustig dat we in een hel terecht zijn gekomen.

Onze enige dochter, Shana , net goed 2 weken 22 jaar jong is aangereden op haar fiets in haar woonplaats Amsterdam. De nachtmerrie waarin wij vanaf dat moment, donderdag 4 maart rond de klok van half acht in belanden is met geen pen te beschrijven.

Haar nog zo jonge leven vol dromen en levensvreugd komt na een korte maar zeer heftige dag op 5 maart ten einde, dit gevecht heeft ze niet kunnen winnen. Ons leven staat stil, maar alles draait en gaat door.

Na een kleine week komt het besef dat wij ons, ondanks het verlies hard willen gaan maken om ervoor te zorgen dat dit nooit meer mag gebeuren, zeker niet op dié plaats! Deze inzet heeft er na een kleine 2 maanden voor gezorgd dat er verkeersdrempels geplaatst zijn op de ongevalslocatie… een eerste stap. Maar zoals wij, zoals onze dochter zijn er meerdere gevallen. Niet alleen in Amsterdam of Venlo maar waar dan ook. Vanaf dat moment staat mijn besluit vast dat ik mij in wil gaan zetten voor verkeersveiligheid en bewustwording voor alle verkeersdeelnemers. De missie waarvoor wij dit doen is om er voor te zorgen dat er minimaal één telefoontje vanuit de hulpdiensten minder zal zijn richting ouders of kinderen om zo’n verschrikkelijke mededeling te moeten krijgen. Een telefoontje waardoor de hele verdere toekomst veranderd.

Om hier aandacht voor te vragen en mensen over die bewustwording na te laten denken organiseren wij op 25 september in Venlo een benefietconcert. Hieraan zullen een groot aantal lokale en regionale muzikanten hun medewerking verlenen. Vanuit de Gemeente Amsterdam zal de desbetreffende wethouder voor verkeer, Dhr. De Vries aanwezig zijn om het woord te nemen over het verkeer en het veiligheidsaspect in de gemeente Amsterdam.

Ook de Gemeente Venlo zal zijn afgevaardigd. Verder zal de Vereniging Verkeersslachtoffers aanwezig zijn om ook vanuit deze vereniging betreffende hun visie over verkeersveiligheid in Nederland te praten.

Wij hebben deze vereniging voor die dag ook als “goed doel” aangemerkt. Alle inkomsten van deze dag komen terecht bij deze organisatie, die hun boodschap geheel zonder subsidies en enkel met giften verkondigd.

Wij hopen dan ook dat dit alles jullie ervan mag en zal overtuigen om middels jullie aanwezigheid, maar hopelijk ook door een gift of sponsoring dit benefietconcert te willen ondersteunen. Het ingezamelde bedrag zal voor de volle 100% ten goede komen aan de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Alvast bedankt,

Ouders van Shana

K A A R T V E R K O O P

Het benefietconcert vindt plaats op zaterdag 25 september 2021.

De zaal van de Gouden Tijger in Venlo gaat om 16.00 open en om 16.30 zal het concert starten. VOL = VOL!

Kaarten a €15,- kunnen vanaf nu worden besteld bij Anja Heintges (secretaris Stichting Shana Safe) door een Whatsapp bericht te sturen naar 06-37373604 o.v.v. je naam en het aantal kaarten*.…

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>