Aangepast bericht | Naast de adviezen van het OMT samen met de maatregelen van het kabinet heeft het VVS bestuur meegewogen dat wij als bestuur een grote eigen verantwoordelijkheid hebben. Alles afwegende heeft uw VVS bestuur besloten de Herdenking 2021 als fysieke bijeenkomst niet te laten plaatsvinden.

Wel wordt hard gewerkt om op bijzondere wijze aandacht te vragen en stil te staan bij de ons ontvallen verkeersslachtoffers.

Origineel bericht:
Op 21 november 2021 vindt, van 14.00 – 16.00 uur, de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers plaats in Huis der Provincie te Arnhem. Het thema van deze herdenking is “Omzien naar elkaar”. Het thema is gekozen uit de ervaring, dat verkeersslachtoffers en nabestaanden blijvend warmte en aandacht nodig hebben. Het omzien naar elkaar kan soms op subtiele wijze en -passend in het moment-  worden ingevuld. Nabestaanden en verkeersslachtoffers, willen gehoord en gezien worden. Ze willen hun verhaal kwijt, niet één keer maar meerdere keren.
 
Nabestaanden ervaren op momenten en levenslang een lege plek binnen hun familiekring en/of vriendenkring. Luisteren naar de verhalen en herinneringen van dierbaren en blijvende aandacht voor het verlies, maakt verder leven dragelijker.
 
Slachtoffers, die letsel hebben opgelopen, of dit nu groot of klein is, ervaren dat hun leven op de kop staat. Het leven is ineens zo anders geworden. Door het omzien naar elkaar, kunnen de moeilijke momenten beter leefbaar worden gemaakt.
 
We kunnen het thema ook veel breder trekken door blijvend aandacht te vragen voor de positie van slachtoffers. Slachtoffers snakken vaak naar erkenning en zijn vooral op zoek naar gerechtigheid. We kunnen allemaal verkeersslachtoffer worden. Helaas heeft dit lot al te vaak en teveel mensen getroffen, zo weten onze leden van de Vereniging Verkeersslachtoffers maar al te goed.

Wilt u bij de herdenking aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor aanmelding en mee informatie.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>