Wil je bijdragen aan betere nieuwsberichten over verkeersongevallen? 

Aan de Universiteit van Amsterdam doen we onderzoek naar de impact van nieuwsberichten over verkeersongevallen op verkeersslachtoffers en nabestaanden. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die willen meedoen aan een interview. Als je een ongeval hebt meegemaakt dat in het nieuws is geweest of nabestaande bent geworden door zo’n ongeval, dan zouden we graag horen wat je van deze nieuwsberichten vond en wat ze met je hebben gedaan. Het doel van het onderzoek is om bewustzijn te verspreiden over de gevolgen van ongevallenverslaggeving en hiermee een positieve impact te maken op de verslaggeving zelf en op de maatschappelijke urgentie om verkeersongevallen serieuzer aan te pakken. 

Heb je interesse om mee te doen? Of wil je eerst wat meer informatie? Stuur dan een email naar Eva Kwakman, onderzoeker op het project: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>