14 oktober 2022 | Bron: Telegraaf | Author: Gijsbert Termaat
Negentig jaar bestaat Veilig Verkeer Nederland (VVN). Geen reden voor een groot feest, omdat het aantal doden en gewonden in het verkeer nog steeds angstaanjagende aantallen kent. ,,Vreselijk en onnodig. Want als iedereen zich gewoon aan de regels zou houden, zaten we hier niet", zegt voorzitter Martijn Dadema.

Als het aan Martijn Dadema ligt, verdwijnen er zo'n 600.000 verkeersborden uit het straatbeeld. Dadema, sinds drie jaar VVN-voorman, meent dat ongeveer een vijfde van de drie miljoen stuks die in ons land staan, overbodig zijn en juist voor veel verwarring zorgen.

,,Dan schiet het zijn doel voorbij en zien weggebruikers soms door de bomen het bos niet meer. Het zorgt ook voor veel afleiding en dat is iets waar wij juist tegen strijden", aldus Dadema, die zelf als burgemeester van Raalte het voorbeeld geeft en in zijn gemeenten ongeveer een derde van de verkeersborden wil laten weghalen.

Lees dit artikel verder op een andere website.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>