17 december 2018 | Op zondag 18 november 2018 vond de jaarlijkse Herdenking Verkeersslachtoffers plaats in de Achmeatoren te Leeuwarden. De Herdenking werd geopend door de voorzitter Nelly Vollebrecht.

“Het is vandaag de 23e keer, dat wij de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers organiseren. Het is goed te weten, dat wij in Nederland, maar ook in de hele wereld op de derde zondag in november stilstaan bij de slachtoffers in het verkeer. We spreken daarom dan ook van een wereldwijde herdenking voor verkeersslachtoffers. Ik denk dat velen van u niet alleen vandaag aan de dierbaren denken, die er niet meer zijn. Of aan het moment denken dat plotseling alles anders werd, ik denk dat u heel vaak aan die dag terugdenkt!”

> Download hier het Herdenkingsboekje 2018.
> Lees meer over de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>