17 december 2018 | Op zondag 18 november 2018 vond de jaarlijkse Herdenking Verkeersslachtoffers plaats in de Achmeatoren te Leeuwarden. De Herdenking werd geopend door de voorzitter Nelly Vollebrecht.

“Het is vandaag de 23e keer, dat wij de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers organiseren. Het is goed te weten, dat wij in Nederland, maar ook in de hele wereld op de derde zondag in november stilstaan bij de slachtoffers in het verkeer. We spreken daarom dan ook van een wereldwijde herdenking voor verkeersslachtoffers. Ik denk dat velen van u niet alleen vandaag aan de dierbaren denken, die er niet meer zijn. Of aan het moment denken dat plotseling alles anders werd, ik denk dat u heel vaak aan die dag terugdenkt!”

> Download hier het Herdenkingsboekje 2018.
> Lees meer over de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers.

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>