22 november 2023 | Zaterdag 25 november staan provincie Overijssel en gemeente Oldenzaal stil bij de mensen die in 2022 in Overijssel zijn omgekomen in het verkeer. Zij worden herdacht door 65 lege stoelen te plaatsen in winkelcentrum In den Vijfhoek in Oldenzaal.

Iedere lege stoel staat voor een lege plek die iemand thuis achterlaat. Voor iedere verkeersdode een stoel. Hiermee willen de provincie Overijssel en de gemeente Oldenzaal de samenleving bewustmaken van het aantal verkeersdoden dat er jaarlijks valt. En daarmee aandacht vragen voor verkeersveiligheid. Want samen werken aan verkeersveiligheid is belangrijk. Elke dag.

> Het volledige artikel is te lezen op de website van provincie Overijssel.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>