30 oktober 2018 | Op zondag 18 november 2018 vindt de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers 2018 plaats. De Herdenking is in de Panoramazaal van de Achmeatoren in Leeuwarden. De VVS is door de ROF (regionaal orgaan verkeersveiligheid Fryslân) uitgenodigd om de Herdenking in Leeuwarden te houden in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

Het thema “Met lege handen”

De titel van dit thema is niet zomaar gekozen, maar verwijst naar het gevoel van verkeersslachtoffers met lege handen te staan. Nabestaanden voelen dit letterlijk: de voortijdige dood van een dierbare geeft een gevoel van verbijstering en onmacht. In de familiekring, vriendenkring is een lege plek die door niemand ingenomen kan worden. Je blijft achter met de vraag waarom? Het antwoord blijft achterwege en je voelt dit als met lege handen staan.

> Het laatste nieuws over de Herdenking vindt u hier.

MC herdenking2018 768x576

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>