30 oktober 2018 | Op zondag 18 november 2018 vindt de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers 2018 plaats. De Herdenking is in de Panoramazaal van de Achmeatoren in Leeuwarden. De VVS is door de ROF (regionaal orgaan verkeersveiligheid Fryslân) uitgenodigd om de Herdenking in Leeuwarden te houden in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

Het thema “Met lege handen”

De titel van dit thema is niet zomaar gekozen, maar verwijst naar het gevoel van verkeersslachtoffers met lege handen te staan. Nabestaanden voelen dit letterlijk: de voortijdige dood van een dierbare geeft een gevoel van verbijstering en onmacht. In de familiekring, vriendenkring is een lege plek die door niemand ingenomen kan worden. Je blijft achter met de vraag waarom? Het antwoord blijft achterwege en je voelt dit als met lege handen staan.

> Het laatste nieuws over de Herdenking vindt u hier.

MC herdenking2018 768x576

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>