12 juli 2018 | Vanuit de Academische Werkplaats, het samenwerkingsverband tussen Slachtofferhulp Nederland en the International Victimology Institute Tilburg (INTERVICT) is op vrijdag 25 mei jl. een seminar georganiseerd over verkeersslachtoffers en nabestaanden.

Aanleiding hiervoor is de bijzondere voorstelling Radiostilte van Wendy Hoogendijk over de dood van haar vader na een verkeersongeluk (interview in LSN nummer 17/zomer 2017). Centraal stond de ontmoeting van kunst, wetenschap en praktijk. Door: Pien van de Ven – Promovenda Academische werkplaats Slachtofferhulp Nederland & INTERVICT.

Nelly Vollebregt (Voorzitter Vereniging Verkeerslachtoffers, VVS) hield in haar pitch een pleidooi voor de verbetering van de ondersteuning voor slachtoffers en nabestaanden van
verkeersmisdrijven.

Download het artikel hieronder in twee delen
> 18_LSN_31_2018_Terugblik-p1
> 18_LSN_31_2018_Terugblik-p2-3

bron: www.stichtingletselschadenews.nl 

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>