12 juli 2018 | Vanuit de Academische Werkplaats, het samenwerkingsverband tussen Slachtofferhulp Nederland en the International Victimology Institute Tilburg (INTERVICT) is op vrijdag 25 mei jl. een seminar georganiseerd over verkeersslachtoffers en nabestaanden.

Aanleiding hiervoor is de bijzondere voorstelling Radiostilte van Wendy Hoogendijk over de dood van haar vader na een verkeersongeluk (interview in LSN nummer 17/zomer 2017). Centraal stond de ontmoeting van kunst, wetenschap en praktijk. Door: Pien van de Ven – Promovenda Academische werkplaats Slachtofferhulp Nederland & INTERVICT.

Nelly Vollebregt (Voorzitter Vereniging Verkeerslachtoffers, VVS) hield in haar pitch een pleidooi voor de verbetering van de ondersteuning voor slachtoffers en nabestaanden van
verkeersmisdrijven.

Download het artikel hieronder in twee delen
> 18_LSN_31_2018_Terugblik-p1
> 18_LSN_31_2018_Terugblik-p2-3

bron: www.stichtingletselschadenews.nl 

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>