14 november 2019 | “De Vereniging Verkeersslachtoffers vindt het triest te moeten constateren dat noch de hoge aantallen slachtoffers met de daarbij optredende schade, noch de uitvoering van het ‘Urgenda’ vonnis tot een verlaging van de snelheden in het verkeer aanleiding heeft gegeven.

Dat de regering nu per 1/1/2020 100 km/h op de snelwegen gaat invoeren juichen wij toe. Deze maatregel gaat levens redden en vele ongelukken en aanrijdingen met gewonden en schade voorkomen…

Wij keuren het vrijgeven van de snelheid tot 130 km/h gedurende de avond en nacht af omdat gedurende de donkere uren juist meer aanrijdingen ontstaan, zeker als de snelheidsverschillen hoog zijn, de geluidsoverlast voor de omwonenden hoog blijft en de lappendeken van verschillende snelheden intact blijft. Het zou veel beter zijn voor mens en milieu om de 100 km/h gedurende de gehele dag in te voeren.”

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>