14 november 2019 | “De Vereniging Verkeersslachtoffers vindt het triest te moeten constateren dat noch de hoge aantallen slachtoffers met de daarbij optredende schade, noch de uitvoering van het ‘Urgenda’ vonnis tot een verlaging van de snelheden in het verkeer aanleiding heeft gegeven.

Dat de regering nu per 1/1/2020 100 km/h op de snelwegen gaat invoeren juichen wij toe. Deze maatregel gaat levens redden en vele ongelukken en aanrijdingen met gewonden en schade voorkomen…

Wij keuren het vrijgeven van de snelheid tot 130 km/h gedurende de avond en nacht af omdat gedurende de donkere uren juist meer aanrijdingen ontstaan, zeker als de snelheidsverschillen hoog zijn, de geluidsoverlast voor de omwonenden hoog blijft en de lappendeken van verschillende snelheden intact blijft. Het zou veel beter zijn voor mens en milieu om de 100 km/h gedurende de gehele dag in te voeren.”

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>