18 november 2019 | Gisteren was onze jaarlijkse herdenking verkeersslachtoffers in Tilburg. Dit was de 24e keer dat deze herdenking plaats heeft gevonden. Met deze herdenking krijgen verkeersslachtoffers een gezicht en een stem!

De lege stoelen die je ziet, symboliseren de overleden verkeersslachtoffers. op de stoelen lagen witte rozen. Eén van de sprekers was de vader van Tommy-Boy, Michael Kulkens. Binnenkort verschijnt het Herdenkingsboekje wat we publiceren op onze website.

Naar aanleiding van de herdenking sprak verslaggever Lian Hof van het radioprogramma Fris (NPO Radio 1) met moeder Maria. Haar dochter Nina Zweistra werd op 15 Juni 2014 aangereden toen ze de Kanaalweg in Leiderdorp overstak. De dader, Mohammed M. reed met 110 kilometer per uur waar 50 was toegestaan.Wij mochten het interview op onze website publiceren. De uitzending is hieronder te beluisteren.

> Lees meer over de Nationale Herdenking Verkeersslachtoffers.

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>