Mondiaal neemt elk jaar het aantal verkeersongevallen toe, met name het aantal dodelijke slachtoffers stijgt onrustbarend. Een van de oorzaken is afleiding tijdens de verkeersdeelname vooral ten gevolge van het gebruik van smartphones.

 

“Op 31 maart 2016 werd onze 21 jarige dochter Yannick op de fiets doodgereden door een volgens het OM appende bestuurder. Deze zinloze dood was voor ons de aanleiding Stichting Yannick op te richten.

” Stichting Yannick is vanaf 2017 actief op het gebied van bewustwording, preventie en wet- en regelgeving ten aanzien van de risico’s van afleiding tijdens de verkeersdeelname.

“Met steun van Interpolis en TeamAlert hebben we samen met Twisted uit Eindhoven, het afgelopen jaar een video over de gevaren van smartphonegebruik tijdens de verkeersdeelname gerealiseerd.” Deze film richt zich op kwetsbare fietsende 12-14 jarigen. Het gebruik van smartphones tijdens het fietsen, is bij deze specifieke doelgroep sterk toegenomen, ondanks het recent ingevoerde verbod. De video toont op realistische wijze de desastreuze gevolgen van smartphonegebruik tijdens het fietsen. Het doel is niet om te shockeren of te veroordelen maar om het verantwoorde verkeersgedrag te promoten.

Ga naar de website van Stichting Yannick.

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>