Mondiaal neemt elk jaar het aantal verkeersongevallen toe, met name het aantal dodelijke slachtoffers stijgt onrustbarend. Een van de oorzaken is afleiding tijdens de verkeersdeelname vooral ten gevolge van het gebruik van smartphones.

 

“Op 31 maart 2016 werd onze 21 jarige dochter Yannick op de fiets doodgereden door een volgens het OM appende bestuurder. Deze zinloze dood was voor ons de aanleiding Stichting Yannick op te richten.

” Stichting Yannick is vanaf 2017 actief op het gebied van bewustwording, preventie en wet- en regelgeving ten aanzien van de risico’s van afleiding tijdens de verkeersdeelname.

“Met steun van Interpolis en TeamAlert hebben we samen met Twisted uit Eindhoven, het afgelopen jaar een video over de gevaren van smartphonegebruik tijdens de verkeersdeelname gerealiseerd.” Deze film richt zich op kwetsbare fietsende 12-14 jarigen. Het gebruik van smartphones tijdens het fietsen, is bij deze specifieke doelgroep sterk toegenomen, ondanks het recent ingevoerde verbod. De video toont op realistische wijze de desastreuze gevolgen van smartphonegebruik tijdens het fietsen. Het doel is niet om te shockeren of te veroordelen maar om het verantwoorde verkeersgedrag te promoten.

Ga naar de website van Stichting Yannick.

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>