De 'Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid' (SWOV) heeft onlangs een rapport uitgebracht over de gevolgen van de invoering van de 130 km/h op de snelwegen. Op dit rapport is kritiek gekomen van dhr. Kroon en Van den Bergen in de vorm van een ingezonden brief en een (niet geplaatst) artikel.

Hoewel wij het op veel punten eens zijn met de kritiek van deze heren, hebben wij nog een aantal andere punten van kritiek, die wij hebben verwoord in een apart document als toevoegingen op de punten van dhr. Kroon c.s. Alle drie de artikelen zijn hieronder beschikbaar.

docxArtikel NRC SWOV opinie van VincentMartin.docx

pdfToevoegingen Kroon

Ingezonden brief Kroon
IngezondenBriefKroon

 

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>