De 'Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid' (SWOV) heeft onlangs een rapport uitgebracht over de gevolgen van de invoering van de 130 km/h op de snelwegen. Op dit rapport is kritiek gekomen van dhr. Kroon en Van den Bergen in de vorm van een ingezonden brief en een (niet geplaatst) artikel.

Hoewel wij het op veel punten eens zijn met de kritiek van deze heren, hebben wij nog een aantal andere punten van kritiek, die wij hebben verwoord in een apart document als toevoegingen op de punten van dhr. Kroon c.s. Alle drie de artikelen zijn hieronder beschikbaar.

docxArtikel NRC SWOV opinie van VincentMartin.docx

pdfToevoegingen Kroon

Ingezonden brief Kroon
IngezondenBriefKroon

 

Het verhaal van Jetty

Hij kreeg een taakstraf van 180 uur, ik levenslang!!

Op 23 september 2011 was ik na een avonddienst als wijkverpleegkundige op weg naar huis. Op ongeveer 10 minuten fietsen van huis moest ik wachten voor een rood verkeerslicht. Links van mij stond een auto te wachten ook voor het verkeerslicht. Toen mijn licht groen werd, ben ik op de fiets gestapt. Dan ben ik een stukje kwijt. Ik werd “wakker” toen ik klem onder mijn fiets onder de auto lag en over het asfalt werd geschoven. De automobilist remde niet!

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

Form
naamemailfield
berichtfield

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>