Ieder jaar voert Veilig Verkeer Nederland campagne om mensen bewust te maken van het feit dat de scholen weer begonnen zijn. Deze campagne ondersteunt Verenging Verkeersslachtoffers natuurlijk van harte!

Veilig Verkeer Nederland lanceert dit haar de nieuwe ‘Meedoen is makkelijk’-campagne. Met de slogan “Op de fiets naar school maakt de buurt blijer.” willen zij, samen met jou, schoolomgevingen in Nederland veiliger maken. Bekijk hier de commercial die op de Nederlandse tv te zien is.

Meedoen is makkelijk
Uit recente gesprekken tussen Veilig Verkeer Nederland, scholen en gemeenten, blijkt dat verkeersdrukte rondom basisscholen op veel plekken een probleem is. Met de campagne 'Meedoen is makkelijk' vragen wij hier op een positieve manier aandacht voor. Het verzoek aan ouders is om hun kind(eren) vaker lopend of met de fiets naar school te brengen. Dit leidt namelijk tot minder verkeersdrukte bij scholen en voor kinderen specifiek ook tot meer praktijkervaring in het verkeer. Automobilisten vragen we om schoolzones zoveel mogelijk te vermijden.

 Wat jij kan doen?

  • Geef ruimte aan kinderen en vermijd schoolzones
  • Houd extra rekening met kwetsbare verkeersdeelnemers
  • Rij relaxed, gun jezelf en de anderen de tijd
  • Houd je aan de verkeersregels
  • Rij mobielvrij, rij MONO

Lees er meer over op de website van Veilig Verkeer Nederland. 

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>