Woensdag 16 september 2020 is het EDWARD-dag (‘European Day Without A Road Death’). Het doel van Project EDWARD is om ieder jaar een dag te realiseren waarop er geen enkele verkeersdode valt op een Europese weg. Hans van Maanen (bestuurslid Vereniging Verkeersslachtoffers) maakte een doeltreffende video over de feiten en gevolgen. Bekijk de video hier.

Het project EDWARD, dat in 2016 werd gelanceerd, is een initiatief van TISPOL, het Europees samenwerkingsverband van politie op het gebied van verkeersveiligheid.

Wil jij bijdragen aan betere verkeersveiligheid?
Vecht mee en word lid voor € 18,- per jaar

 

Het verhaal van Ingrid

Het was in de vroege ochtend van 31 oktober 2020. Ik ging met mijn herdershond zijn dagelijkse rondje door het bos en langs het dorp fietsen. Geen betere manier om de dag te beginnen! Ik stak de provinciale autoweg over en sloeg rechtsaf het fietspad op richting het dorp. Het fietspad loopt naast de weg en wordt daarbij gescheiden door een groenstrook. Aan de andere kant ligt naast de sloot een boerenerf met dichte bosachtige begroeiing.

> Lees het hele verhaal >
> Lees meer verhalen van verkeersslachtoffers >

Laat uw stem horen!

Heeft u tips, aandachtspunten, een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan het formulier in en we nemen contact met u op. 

[Form form12345 not found!]

Handsfree bellen in de auto moet verboden worden.. >>